Luni

Iar e luni. De data asta luni nu mai sunt asa pozitiv. Sunt absolut rupt de oboseala, parca organismu asta nu vrea sa se lupte impreuna cu mine pentru adaptare ci tot pe dos.

Dar trecand peste asta, lucruri bune se intampla wedding wise, si incet incet lucrurile avanseaza incet, incet.

Zilele trecute citeam un articol interesant, apropo de nunti. La o anume biserica din oras dupa negocierea unei nunti cu preotul, cand nuntasii au ajuns la biserica, preotul nu a mai iesit sa oficieze nunta. Aparent, acei nemernici de enoriasi nu au cumparat si lumanari de la biserica aceea. Cata nesimtire[sarcasm]. Ok, inteleg negocierea si platirea nuntii preotului, inteleg si cinstirea preotului cu ploconul necesar in situatiile acelea, dar cum sa nu vrei sa oficiezi nunta in biserica pentru niste nenorocite de lumanari? Adica oamenii aia vor sa isi legalizeze relatia in fata societatii si in fata lui Dumnezeu, si lucrurile se blocheaza in drumul spre Dumnezeu pentru ca lumina pe carare nu este cea potrivita…

On a cheerier note, va las cu un citat de-al lui N. Steinhardt care mi-a placut foarte mult cand l-am citit:

În prezenţa valurilor vieţii, a multiplelor ei furtuni, ispite, capcane, avalanşe, zgomote şi furii, creştinul e dator să-L aleagă – oricât ar fi tumultul de mare, de năprasnic, de incontestabil – pe Hristos. (Furtuna este realitatea, dar Adevărul este Hristos!). Să se încreadă în Cel nevăzut, să nu se supună cerinţelor semeţe şi spaimelor negre făurite de o regie abilă, dar în fapt superficială, aparentă, care-i în funcţie de durată, adică val care ca valul trece.

Nicolae Steinhardt în Dăruind vei dobândi, Încrederea

A.

 

Advertisements

One thought on “Luni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s