nu, nu, nu

Seful magazinului in care lucrez eu e crestin si de aia ascultam toata ziua radio ciresarii. Este o reclama care ma scoate din minti cand o aud, dar m-a si facut sa imi pun o problema interesanta. Ea zice ceva de genul: daca religia ta este un set de reguli si interdictii schimb-o.

Nu sunt pe principiul schimbarii de dragul schimbarii nici in biserica si nici in societate, dar exista o problema care mi s-a ridicat in minte. Ne place si ne-am obisnuit sa ne trasam reguli si liste cu ce sa NU facem.

Stam si ne indreptatim in spatele lor, acuzam pe cei care le fac pentru ca nu se ridica la standardele ridicate de noi. Problema e ca devenim razboinici intr-un razboi care ar trebui sa il ducem impotriva  noastra. Cum?

Pai in loc sa ne facem lista cu NU-uri si sa ne luptam pentru ea, sa ne facem o lista cu ce trebuie sa facem si sa ne punem aceasta lista in fata standardelor noastre, indiferent care ar fi ele si sa vedem daca lista noastra pe care am construito ne schimba pe noi intr-o varianta mai buna a noastra si daca aduce o schimbare in cei din jur.

Daca nu ajungem sa ne schimbam pe noi si pe ceilalti in urma actiunilor noastre ne zbatem aiurea. Ajungem sa ne frustram ca muncim si munca noastra nu ajuta pe nimeni. Ce o sa ramana dupa fiecare din noi dupa ce murim daca nu ce investim in ceilalti?

Fii schimbarea pe care o vrei in lume,

A.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s