Poveste despre Dumnezeu

In ultima vreme exista o tendinta interesanta de a se discuta despre Dumnezeu si Biserica. Si niste faini din romanica noastra(pentru ca prin alte locuri deja se face de mult chestia asta) s-au gandit sa vlog-uiasca mai mult sau mai putin virulent cu privire la aceste subiecte. Asa ca ii avem pe fainii de la EPIC show, si pe Teo cu “nimic nou” care fac doar bascalie pe Dumnezeu si biserica fara a avea ceva de zis in mod special si eventual injurand ca sa scoata vizualizari. Apoi in celalalt colt il avem pe Mihai Zmenta care incearca sa faca o chestie mai “documentata”.

Mihai face o incercare de a aduce niste informatii impotriva lui Dumnezeu si a bisericii care cu mare regret, trebuie sa o spun, sunt foarte adevarate, cel putin in dreptul bisericii. Da biserica are si o sa ramana cu niste stigmate groaznice in spate, de la cruciade pana la spalare de bani, pedofilie, Homosexualitate, zoofilie s.a. Dar biserica este formata din oameni si fiecare om este responsabil de ceea ce face cu ce primeste si este judecat in masura actiunilor lor. Asa cum avem exemplele astea care urla impotriva noastra, avem  si oameni incredibili ai credintei care ar trebui sa reuseasca sa contrabalanseze balanta aia negativa macar un pic,dar oameni ca Zmenta s.a. asemenea lui nu se obosesc sa verifice si lucrurile bune si lucrurile rele.
Ca si crestin nu pot sa zic decat cercetati totul si nu luati nimic de bun, nu exista principiu mai biblic de aici si nu exista principiu mai nebiblic decat crede si nu cerceta. Puneti mana pe carti si mai cititi “cartile va fac ne-prosti” ziceau cei de la Sector7(mai zic si ei lucruri bune 🙂 ). Nu se pot face discursuri elocvente cu cercetare pe wikipedia… Atata timp cat NU verifici temeinic orice informatie si doar dai cu parul esti ca o maimuta care bate in pietre si busteni ca sa faca galagie(oare e dovada pentru teoria evolutionista? Just wondering)

Legat de Dumnezeu, eu sunt crestin stiu ce cred si de ce cred dar e absurd sa ne lansam in discutii interminabile si absolut tampit formulate din partea ambelor parti, din cauza unor fanatici care chiar cred ca fac vreun serviciu crestinismului fiind troll-i pe net si zbatandu-se ca Don Quijote cu morile de vant crezand ca doborati uriasii care zdrobesc crestinismul.

Oamenii aia sunt incredibil de mici comparativ cu luptele cu adevarat mari, luptele care ar trebui sa le ducem sunt in curatirea noastra ca sa putem fi cat mai fara prihana ca sa nu mai aibe ei material si sa fim atenti la adevaratii uriasi. Lucruri ca asta.

Dupa ce toti acesti semi-intelectuali au venit si s-au chinuit sa dea cu noroi in biserica si Dumnezeu a venit un om care intr-un mod foarte fain a incercat sa ii demonteze un pic pe copii astia… Desigur ca i-au sarit in cap dar Vlad Coste chiar a facut o treaba excelenta. Felicitari Vlad

aici aveti si clipul lui

 

Valar dohaeris.

A.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s