Pavel titirezul

Cateodata stau si ma intreb cum se pot ridica unii sa vorbeasca in biserica?
Este absurd sa te ridici la o varsta respectabila, dupa o viata de slujire si sa spui ca abia acum Dumnezeu s-a hotarat sa ii descopere adevarul asupra unui text. Inteleg din asta ca intreaga traditie interpretativa a Sfintei Scripturi devine nula si gresita si ca este de o inspiratie diferita de cea a Duhului Sfant si acest Duh al lui Dumneze s-a indurat de un singur om caruia i-a dat “adevarul”.
Sa zicem ca omul se face vinovat de mandrie dar el continua, si stalceste cu povesti si anecdote textul apostolului Pavel de se invarte saracul in mormantul lui.
Dincolo de faptul ca omul a stalcit Cuvantul lui Dumnezeu, exista 300 de oameni carora li se stalcesc urechile si mai rau, pentru unii si sufletele pentru ca nu stiu sa faca distinctia intre ce e si ceea ce nu e din Scriptura si iau totul ca de la Dumnezeu.
Acum stau si ma intreb despre natura Duhului ce a transmis un astfel de mesaj…
Dar Dumnezeu in dragostea Lui uriasa trimite totusi Duhul lui si salveaza situatia cu o concluzie buna, si constructiva.
Stau doar si ma intreb, cu cata smerenie si sfiala ar trebui sa ne apropiem de acest Cuvant al lui Dumnezeu ca nu cumva sa stalcim ceva din Mesajul lui?
Dar noi ascultatorii simpli nu ar trebui oare si noi in acelasi timp cu vorbitorii sa ne familiarizam cu Dumnezeu, Cuvantul Lui, natura Lui ca sa nu ne lasam dusi incoace si-ncolo de orice duh de invatatura?
Cred ca ultimul vorbitor din aceasta dimineata a fost cel mai bun exemplu de apropiere cuviincioasa de Text. Un om care nu iese sub nici o forma in evidenta, nici prin aspectul fizic, nici prin vreun talent oratoric spectaculos, dar felul smerit si plin de Cuvant cu care s-a ridicat sa vorbeasca a umplut urechile si inimile de Duhul plin de invatatura al lui Dumnezeu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s