Spagarii eroi

”Fac parte din gasca *spagarilor*. De regula ma emotionez greu. Noaptea trecuta a fost una fara precedent pentru mine. Am aflat destul de tarziu despre eveniment – pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de garda la Spitalul Clinic Coltea (atentie!- spitalul clinic, NU DE URGENTA). Mi-a spus ca e o imagine de cosmar. M-am imbracat, am luat un bax de apa si in 10 minute eram la spital. Asa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemati ci AU VENIT!! Una din asistentele noastre a venit din Voluntari, fara remuneratie, fara spaga, platindu-si taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care creste un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreti voi, sa ajute niste oameni carora li s-au topit bancnotele “de spaga” in buzunar, impreuna cu buletinele.

7 victime au fost duse la Coltea. Cea mai putin grava era o fata cu arsuri pe 20% din suprafata corpului. Vi se pare putin? pentru ea au insemnat ambele brate si fata!!! Cei mai gravi erau 2 baieti cu arsuri pe 55% din suprafata corpului. Unul dintre ei a trebuit sa fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar, medicul anestezist s-a temut ca nu se va mai trezi asa ca a fost intubat treaz, doar cu analgezie. In terapie intensiva era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arsi. Absolut toti aveau fata arsa – si caile aeriene. S-au mobilizat toti medicii din sectia de chirurgie. Seful sectiei, prof. Traean Burcos, debrida si curata arsurile cot la cot cu rezidentii dumnealui. A venit personal de pe toate sectiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atentie! cadre medicale inseamna medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil isi inchipuie ca deficitul de personal este numai in randul medicilor. Deci la intrebarea – de cate cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? raspuns- cam de 800-1000. Cam cati sunt disponibili la ora actuala in Bucuresti? Pai cam astia am fost toti! Aoleo….pai si noi ce ne facem in cazul unei calamitati cu 2000 de victime???? Raspuns- Ne ia dracu pe toti!!!!

Bolnavii de la Coltea au fost, chipurile, bolnavi triati, cu leziuni mai putin grave. M-am gandit cu groaza la ce a fost la Floreasca sau la Arsi etc. Femei si barbati cu fetele arse, fara par pe cap, cu ochii tumefiati si cu lacrimi de sange.

Vesnica recunostinta “spagarilor” din spitalele bucurestene! Ati dat dovada si de aceasta data de un maxim profesionalism!”

SURSA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s